O nama

Budući da velika većina Vas čim vidi da se na internet platformi pojavio neki novi portal prvo što se zapita jeste: Ko stoji iza svega toga, i čijih je to „ruku djelo“?, odlučili smo da Vas mi u tom smislu nećemo držali u neizvjesnosti, te ćemo Vam reći nekoliko stvari o nama.

Naime, mi smo grupa ljudi, Prozorčana prije svega, koja podrazumijeva spoj mladosti i iskustva, a zajednička osobina nam je neiscrpna doza entuzijazma, te ljubavi prema našem Prozoru, njemu pripadajućim naseljima, te Prozorčanima, kako onima koji sa nama dijele prozorsku svakodevnicu, tako i onima koji su spletom različitih okolnosti i prateći životne puteve razasuti širom svijeta, ali svoj rodni kraj nose u srcu.

Svjesni činjenice da već duži vremenski period iz našeg grada nemamo kvalitetne i blagovremene informacije o aktuelnim dešavanjima, te potrebe da se priča o njemu i njegovim ljudima šalje u svijet došli smo do ideje pokretanja portala: prozorski.ba.

Međutim, naša ideja i zamisao nije da se zaustavimo na spomenutom portalu. S obzirom  da ćemo formalno-pravno djelovati kroz Udruženje građana „Tvrđava“, naši planovi su da aktivnosti koje ćemo realizovati budu dosta širokog opsega, počevši od već spomenutog portala, preko realizacije različitih kvalitetnih projekata, zatim organizacije kulturnih, naučnih, sportskih i drugih manifestacija, a bićemo spremni pružiti podršku i saradnju i drugim udruženjima koja se bave korisnim i pozitivnim aktivnostima.

Ono što je važno napomenuti jeste da je Udruženje dobrovoljno, neprofitabilno, samostalno i nestranačko, te da je otvoreno za sve one koji sa nama žele graditi pozitivne priče, a jedan od glavnih ciljeva nam je da afirmišemo što više mladih ljudi da nam se priključe, kako kroz rad na portalu, tako i kroz sve druge projekte koje planiramo raditi, jer smo svjesni značaja naše omladine i potencijala koji ista ima, a kojem je potrebno dati kvalitetnu priliku.

Stoga, očekujemo da ćemo naići na Vaše razumijevanje i pozitivne kritike, te da ćemo imati Vašu podršku, a mi ćemo naravno biti spremni da saslušamo i Vaše sugestije, kao i negativne kritike, te da iz istih na dobrobit svih nas izvučemo pouke za dalji rad.

S poštovanjem!!!

 

error: Content is protected !!