Gdje bi bio da si imao e-mail???

Gdje bi bio da si imao e-mail???

Jedan se jadnik bez posla prijavio za posao u Microsoft kao „čistač WC-školjki“. Kadrovski direktor ga je primio i poslije kratkog razgovora mu reče:
“Primljeni ste. Ostavite mi Vašu e-mail adresu, tako da Vam mogu poslati ugovor i spisak Vaših dužnosti.”
On jadnik, zbunjen, odgovori da nema kompjuter, pa samim tim ni e-mail.
Direktor će na to:
“E pa, onda, žao mi je! Ako nemate e-mail, virtualno znači ne postojite tako da Vas ja ne mogu primiti…”
Siromah, očajan, iziđe iz sjedišta Microsofta, bez ideje šta bi mogao raditi i sa samo 10 dolara u džepu. Uputi se prema supermarketu i tamo kupi gajbicu s 10 kg jagoda.
Za kratko vrijeme, proda sve jagode, idući od vrata do vrata, i do podneva udvostruči početni kapital. Iznenađen i s entuzijazmom ponovi istu stvar tri puta i vrati se kući sa 60 dolara. Tada je shvatio da bi mu taj sistem mogao omogućiti da preživi, pa ga je počeo primjenjivati u kontinuitetu, izlazeći uvijek rano ujutro i vraćajući se kući uvijek kasno navečer.
Radeći tako, utrostručavao je i učetvorostručavao kapital svakoga dana. Za kratko vrijeme kupi ručnu dvokolicu da bi mogao povećati obim posla, a kasnije je zamijeni za kamiončić. Radeći tako, u roku od jedne godine, postade vlasnik male flote vlastitiih motornih vozila. Za pet godina je postao vlasnik jedne od najvećih mreža za distribuciju namirnica u Americi.
I tako, misleći na budućnost obitelji, odluči osigurati svoj život.
Pozvao je brokera kako bi potpisao policu osiguranja. Broker ga na kraju razgovora pita za njegov e-mail – da bi mu poslao prospekt osiguranja.
On mu odgovori da nema e-mail.
“Baš čudno!”, prokomentirao je broker, “Nemate e-mail, a uspjeli ste napraviti imperiju. A zamislite gdje biste bili, da ste ga imali!”.
Čovjek se zamisli, pa odgovori:
“… u Microsoftu – čistio bih wc-školjke!!!”

error: Content is protected !!